Laatste nieuws

architect@work-logo

Saint-Gobain Building Glass neemt deel aan ARCHITECT@WORK

27/04/2017

Saint-Gobain Building Glass neemt deel aan de beurs ARCHITECT @ WORK in Kortrijk op 27 en 28 april.

 

2 nieuwe producten worden in de kijker gezet, het condenswerend glas VIEWCLEAR en het gekleurd magnetisch schrijfbord PLANILAQUE MEMORY

 

Bart Bals, een karikaturist is elke dag aanwezig om de PLANILAQUE MEMORY vol te tekenen met karikaturen van bezoekers.

 

Tenslotte stellen we ook onze nieuwe app HelloWin voor aan de bezoekers.

 

Lees het hele artikel

Monsieur Pierre-André de Chalendar Batibouw

De Heer Pierre-André de Chalendar bezoekt Batibouw

27/04/2017

Op de openingsdag van Batibouw, donderdag 16 februari was dhr. Pierre-André de Chalendar in Brussel samen met dhr. Benoit d’Iribarne en

dhr. Charles Hufnagel om de Saint-Gobain teams te ondersteunen.

 

Het eerste punt op de agenda was een meeting over energietransitie, met dhr. Bart Tommelein, Vice Minister-President van de Vlaamse regering en Minister van financiën, budget en energie, gevolgd door een persconferentie.

 

Lees het hele artikel

Kerk Bousval

Hedendaagse glasramen voor de kerk van Bousval

27/04/2017

Tijdens de erfgoeddagen in september vonden veel liefhebbers van religieus erfgoed de weg naar Bousval in Waals-Brabant, waar tien nieuwe glasramen te bewonderen zijn in de Saint-Barthélemy kerk. De nieuwe glasramen zijn zowel modern op artistiek als op technisch gebied.

 

Bijzondere kleurenpracht

 

Lees het hele artikel

Het beste glas voor jouw woning? Dat vind je met de HelloWin-app!

20/04/2017

Nieuwe ramen kiezen lijkt eenvoudig: dubbel of drievoudig glas, en de kous is af? Bijlange niet! Als je echt het beste glas voor jouw woning wil vinden, spelen tal van factoren een rol. In de eerste plaats doe je er goed aan na te gaan wat de staat van je huidige ramen is. Vervolgens vraag je jezelf af welke eisen je aan je nieuwe beglazing stelt op het vlak van thermische en akoestische isolatie, zonwering en veiligheid. En tot slot ga je in zee met een HelloWin-adviseur-plaatser in je buurt die borg staat voor een perfect advies en een perfecte plaatsing tegen een correcte prijs.

Lees het hele artikel

Benoveer

Tommelein geeft het BENOveer-startschot op bis

13/10/2016

Persbericht 08/10:
 
Tommelein geeft het BENOveer-startschot op bis
 
Gent 08/10/16 – Deze voormiddag lanceerde Bart Tommelein het nieuwe werkwoord ‘BENOveren’ tijdens de officiële opening van het bouw- en immobiliënsalon bis (van 8 tot 16 oktober in Flanders Expo Gent). De Vlaamse minister van Energie gaf hiermee ook het startschot voor de informatiecampagne die de Vlaamse Overheid vandaag lanceert, zowel voor particulieren als voor professionelen in de bouwsector. 
 
Meer info? 
 

Lees het hele artikel

RenovActive : Duurzame en betaalbare renovatie

24/06/2016

Saint-Gobain neemt deel aan het RenovActive project van Velux. Doel van dit project is het renoveren van een sociale woning in Anderlecht, met aandacht voor comfort, duurzaamheid en reproduceerbaarheid zodat dit project als voorbeeld kan dienen voor de renovatie van andere sociale woningen in het land.

Lees het hele artikel

Nieuw logo Saint-Gobain

Saint-Gobain vindt haar merk opnieuw uit

02/06/2016

Op de jaarlijkse algemene vergadering van 2 juni heeft Saint-Gobain haar nieuwe logo onthuld.

Het is een nieuwe interpretatie van de brug die de Saint-Gobain groep meer dan 40 jaar lang heeft vertegenwoordigd, in combinatie met een dynamische skyline die het geheel van leefomgevingen voorstelt. Er zijn warme, levendige kleuren gebruikt om de nabijheid tot de klant en de eindconsumenten tot uitdrukking te brengen.

Lees het hele artikel

Vlaamse Renovatiedag

Start2Renovate huis opent in kader van de Renovatiedag

27/05/2016

Op zondag 29 mei vindt de Vlaamse Renovatiedag plaats, waarbij verschillende projecten in de kijker staan, waaronder het Start2Renovate huis in Hoboken.
Met het Start2Renovate project nam Saint-Gobain (Gyproc, Isover, Saint-Gobain Glass en Weber), de uitdaging aan om een woning die dateerde van 1960 en op energetisch vlak zo lek was als een zeef, om te vormen tot een bijna-nulenergiewoning.
 

Lees het hele artikel

Start2Renovate.be lanceert nu ook RenoTube

Start2Renovate.be lanceert nu ook RenoTube

18/02/2016

Tegen 2021 moet elke nieuwbouwwoning verplicht bijna-energieneutraal zijn. Bovendien formuleert de Vlaamse overheid  de duidelijke ambitie om het volledige woningpark energiezuinig te maken, dus ook bestaande woningen. Die ambitie vertaalt zich vandaag de dag in een  E-peil E90 voor renovaties maar in de toekomst denkt men aan E60. Het spreekt dan ook voor zich dat wie aan een grondig renovatieproject start, best nu al kiest voor een zeer energiezuinige aanpak.

Lees het hele artikel

viewclear

Geniet het hele jaar door van optimaal thermisch comfort én een ongehinderd zicht doorheen uw glas!

15/01/2016

Om effectief energie te besparen worden de eisen en normen met betrekking tot de isolatie van de gebouwschil steeds strenger. De isolerende kwaliteit van de kozijnen en de beglazing speelt daarbij een belangrijke rol. Door de zeer performante thermische isolatie van onze huidige hoogrendementsbeglazingen doet zich steeds meer het fenomeen voor van condensatie op de buitenruit.

Lees het hele artikel

Pages